Wednesday, June 12, 2013

PREDICĂ BIBLIA DOCTRINA SFÂNTEI TREIMI ?

În timp ce Biblia este predicată şi crezută ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, ea nu conţine doctrina celebră a Sfintei Treimi. În cazul în care această doctrina ar fi adevărată, ar trebui să fie clar prezentată în Biblie, deoarece trebuie să-l cunoaştem pe Dumnezeu şi modul de a ne închina Lui.
Nu oricine dintre profeţii lui Dumnezeu de la Adam până la Isus (Pacea fie asupra lui), a avut conceptul de Trinitate sau de Dumnezeu Triunic. Nici unul dintre mesagerii lui Dumnezeu nu a dat vreo declaraţie voalată în acest sens şi nici sau nu există o referire, fie în Vechiul sau Noul Testament al Bibliei, care să  confirme o astfel de doctrină. Prin urmare, este ciudat că nici Isus (Pacea fie asupra lui), nici ucenicii Lui, nu au vorbit despre Trinitate în Biblie. Dimpotrivă, Isus (Pacea fie asupra lui) spune: "Domnul Dumnezeul nostru, Domnul este unul ..." (Marcu 12:29, NT). Iar potrivit lui Pavel: " Bărbaţi israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi;(Faptele apostolilor 2:22, NT)
Versetele de mai sus vorbesc de la sine. De ce ar trebui cineva şă fie deranjat de o doctrină plină de confuzie când nici cei mai eminenţi savanţi creştini nu sunt în măsură să interpreteze sau să explice aceasta comprensibil?
Isus (Pacea fie asupra lui) a profeţit pe bună dreptate acest tip de problemă în (Matei 15:8-9, NT):  „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mă cinstesc ei, învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.”
În plus, acesta a fost urmat de Sf. Pavel în (2 Timotei 4:3-4, Biblia):  "Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite."
Mai mult, găsim în Biblie (Tit 2:26,): "Ei pretind că-L cunosc pe Dumnezeu, dar ei îl neagă prin faptele lor, ei sunt detestabil, neascultători, nepotriviţi pentru orice faptă bună."
În mijlocul acestei dileme, minţi strălucite printre creştini, au epuizat toate logica cunoscută pentru a oferi credibilitate doctrinei Sfintei Treimii, dar au eşuat lamentabil iar ulterior, au declarat că acesta este un mister. Cu toate acestea, închinarea la Dumnezeu Atotputernicul nu poate fi compromisă. El vrea ca omul să I se închine numai Lui, în conformitate cu călauzirea Divină. Dumnezeu fiind drept, rezultă că dreptatea Lui cere ca mesajul Său să fie clar şi simplu ca formă. Învăţăturile sale, ca un întreg, trebuie să fie lipsite de orice defect, superstiţie şi confuzie. Acestea trebuie să fie un adevăr absolut care poate rezista întotdeauna oricărei provocari de orice fel, inclusiv descoperiri ale omului în domeniul ştiinţei. Deoarece doctrina Trinităţii este un "mister" de la sine, rezultă că ea nu poate fi considerată ca inspirată divin.
Biblia spune: "Căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al nerânduielilor, ci al păcii." (Corinteni 14:33, NT)
Despre Scriptura ebraică
Enciclopedia Religiei admite:
"Teologii de astăzi sunt de acord că Biblia ebraică nu conţine o doctrină a Sfintei Treimi". şi Noua Enciclopedie Catolică spune, de asemenea: "Doctrina Sfintei Treimea nu este predicată în Vechiul Testament. "
În mod similar, în cartea sa Dumnezeul Triunic, iezuitul Edmund Fortman admite: "Vechiul Testament ... nu ne spune nimic în mod explicit sau implicit despre necesitatea unui Dumnezeu Triunic, care este Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt ... Nu există nici o dovadă că un scriitor sacru a suspectat vreodată existenţa unei treimi , în cazul Dumnezeirii ... Dar a  vedea în "Vechiul Testament" traduceri, prefigurări sau "indicii voalate " ale trinitaţii persoanelor, înseamnă a merge dincolo de cuvinte şi de intenţia scriitorilor sacri. "(28)
Despre Scriptura greacă
Enciclopedia  Religiei spune: "Teologii sunt de acord că Noul Testament, de asemenea, nu conţine" o doctrină explicită a Sfintei Treimi.
Iezuitul Forman afirmă: "Scriitorii Noului Testament ... nu dau nici o doctrină formală sau formulată a Sfintei Treimi, nici o învăţătură explicită conform căreia într-un singur Dumnezeu, există trei persoane co-egale divine
. . . . Nicăieri nu găsim nici o doctrină trinitară a trei subiecte distincte ale vieţii şi activitatăţii divine  în aceeaşi Dumnezeire. "
Noul Dicţionar de Teologie a Noului Testament prevede în mod similar: "Noul Testament nu conţine doctrina dezvoltată a Sfintei Treimii." Bibliei îi lipseşte o declaraţie exprimată că Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt din esenţă egală. "[a spus teologul protestant  Karl Barth]

Istoricul Arthur Weigall notează:" Isus Hristos nu a menţionat niciodată un astfel de fenomen iar nicăieri în Noul Testament nu apare cuvântul de "Sfântă Treime. Ideea a fost adoptată de către Biserică la 300 de ani de la moartea Domnului nostru "." Pagânisminul creştinismul nostru "